Prisutdelning

Under Almedalsveckan delar vi ut utmärkelsen Almedalens klimatsmartaste mat till den arrangör som jobbar bäst med mat som håller sig inom planetens gränser. Vi tittar framför allt på matens klimatpåverkan, men det är inte bara klimatet som är viktigt, så vi väger även in hur du arrangörerna jobbat med minskat matsvinn och biologisk mångfald.

Ett annat kriterium är hur väl arrangörerna arbetar med att inspirera andra genom att marknadsföra sin klimatsmarta mat och använda den för att uppmärksamma klimatfrågan. Grundläggande är också att maten är god – med smaken lockas fler att äta klimatsmart mat!

Prisutdelningen sker onsdagen 4 juli kl 16.00 i Aftonbladets tält på Cramérgatan i Visby. Finalisterna blir kontaktade innan ceremonin.

Juryn består av representanter från Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Greenpeace Sverige, Djurens Rätt, Medveten Konsumtion, Svensk mat- och miljöinformation, Vegonorm, Fores, PUSH Sverige och CarbonCloud.

Alla arrangörer som registrerar sina event här på vår webbplats är automatiskt med i tävlingen. Men vi uppmanar även alla Almedalsveckans besökare att hålla koll på eventmaten, nominera arrangörer och ge omdömen med hashtaggen #smartklimatmat.

Mat